понеделник, 26 януари 2015 г.

Новата Toyota Alphard / Vellfire предлага първокласен лукс на пасажерите

Днес в Япония, Toyota представи новите Alphard и Vellfire. Това са бизнес, MPV модели предлагащи завиден комфорт и пространство за 7 или 8 човека в зависимост от модификацията.  В третото поколение на моделите са добавени редица нови системи и асистенти, които ще увеличат както спокойствието по време на шофиране, така и безопастността. Такива са например новият паркинг асистент от второ поколение, който намира и паркира сам автомобила независимо дали паркомястото е напречно или успоредно по посока на движение. Огледалото за обратно виждане всъщност е LCD дисплей, който чрез HD камера изобразява картината зад автомобила. С помощта на бутон огледалото се превръща в конвенционално такова. Автопилотът също е от ново поколение и е с функция за следена на автомобил, но това действа до скорост от 100км/ч. 
Toyota отделя специално внимание и на новата технология за заваряване на отделните панели, както и сваления център на тежестта. Новото предно окачване с двойни носачи също се споменава специално в презентацията на модела.  
Под предния капак място намират изцяло нови - 2.5 и 3.5 литрови, бензинови агрегати комбинирани с познатите 6-степенна, автоматична или 7-степенна, CVT трансмисии, задвижващи предните или четирите колела. Мощността на агрегатите е съответно 180 и 280к.с. Предлага се и хибридна версия оборудвана с 4-цилиндровия агрегат и електромотор на задния маст, чиято обща изходна мощност е 197к.с., а средения разход според данни на производителя е 5.2л/100км. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар