неделя, 9 февруари 2014 г.

FAW атакува Русия с моделите: Oley V5, Bestun B50 и X80

 Китайския концерн FAW, е твърдо решен още тази година да направи инвазия на пазарите в Русия. За целта ще бъдат предложени едновременно три модела, които ще покриват три категории. Това са: компактния седан - Oley V5, бизнес седана - Bestun B50 и кросоувър модел наречен - Bestun X80. Всичките вече са налични в Китай, но за пръв път ще бъдат експортирани от китайската република. Дали моделите ще получат сертификат за продажба и в Европа все още е рано да се каже. Oley V5 разполага с 1.5 литров агрегат, куплиран с 5-степенна, механична или 4-степенна, автоматична трансмисия. базовото оборудване включва: климатична инсталация, ABS, EBD, озвучителна система с USB порт, имобилайзер, ел. пакет и две въздушни възглавници. 
Сходно е оборудването и на по-големият Вestun B50, но списъкът с опции е почти безкраен. Всъщност това е фейслифт версията на модела, който се предлага в Китай от преди повече от 5 години и е базиран на предходното поколение на Mazda 6. Под предния капак на B50 място намира 1.6 литров агрегат с мощност 103к.с., куплиран с 5-степенна, механична или 6-степенна, автоматична трансмисия. 
Най-скъпият, но и най-привлекателният модел ще бъде кросоувъра - Bestun X80. Той ще се предлага с два бензинови агрегата с работен обем от 2.0 и 2.3 литра и мощност съответно 147 и 160к.с. Серийно са куплирани с 6-степенна, механична трансмисия, но по желание могат да се оборудват и с 6-степенна, автоматична. Задвижването при всички случаи е чрез предните колела. Според производителя, максималната скорост на X80 е 190км/ч, а средния разход на гориво не надвишава 9.1л/100км. Серийно всички версии на Х80 разполагат с климатроник, кожен салон, пълен ел. пакет, въздушни възглавници, инфоразвлекателна система с тъчскрийн екран и Bluеtooth свързаност, както и мултифункционален кожен волан и още куп системи за безопасност. Цените и за трите модела все още остават загадка. 








Няма коментари:

Публикуване на коментар