събота, 23 април 2011 г.

Geely със шест концептуални модела в Шанхай
На автосалона в Шанхай, един от най-големите производители на автомобили - Geely, представи 6 концептуални модела, които според компанията собственик на Volvo, съвсем скоро ще бъдат пуснати в серийно производство.
Първият е типичен градски автомобил предлагащ място за четирима наречен McCar, който ще се предлага с бензинов двигатели или с електромотор задвижван изцяло от електроенергия доставяна от акумулаторни батерии осигуряващи енергия за изминаването на до 150км.
Концептуалният GS6, е седан с размери: 4.47м - дължина, 1.73м - широчина и 1.5м - височина. Той ще има за цел да се конкурира предимно с Nissan Sunny, като в същото време ще предлага по-голям простор в купето.
Бъдещият малък кросоувър, който фирмата подготвя бе показан, като коннцепция наречена GX6. От фирмата не споменават детайли относно механиката, но заявяват, че под предния капак място ще намерят - 1.3 литров турбо бензинов агрегат или 1.5 литров атмосферен.
Може би най-интересната концепция е двуместния купе-кабриолет с твърд сгъваем покрив наречена - GS CC. Ако този модел наистина бъде пуснат в продажба неговият успех е гарантиран. Той ще споделя една и съща платформа с кросоувъра GX6 и ще разполага със същите бензинови агрегати.
Концептуалният Emgrand EC6-RV е компактен хечбек с пет врати предлагащ място за петима, който разполага със същите 1.3 и 1.5 литрови агрегати, които обаче ще бъдат куплирани с 7-степенна предавателна кутия с двоен съединител.
Последната концепция наречена SC7-RV, е предложение на фирмата за бъдещ такси автомобил в стила на характерните за Лондон таксита. Той ще се предлага както с бензинови, така и с дизелови агрегати куплирани с ръчни или автоматични трансмисии. Новото поколение лондонски таксита обаче ще бъде автомобил с нулеви емисии базиран именно върху тази концепция. Марката възнамерява най-късно до края на 2016 година да представи модела TX5, който ще замени настоящото London Taxi Cab  (LTC) TX4.

Няма коментари:

Публикуване на коментар