четвъртък, 24 юни 2021 г.

Хеч версията на новата Honda Civic, представена в САЩ

 Няколко месеца след представянето на 11-тото поколение Honda Civic, марката представя и хеч версията на модела. Явно напоследък дизайнерите на Honda са лишени от всякакво творчество и няма да сме далеч от истината, ако кажем, че това е най-скучният представител в този клас, поне що се отнася до дизайна на екстериора. Същото важи и за седан версията. Така или иначе, този модел ще бъде достъпен на пазара от септември месец, като цени все още не са обявени. Хеч версията е с 14см. по-къса от седана, но разполага със същото междуосие, като обемът на багажното пространство възлиза на 452 литра.



Производителят все още не е обявил европейските спецификации на модела и за сега разполагаме само с моторната гама предназначена за Северна Америка и Япония, а тя е без промяна спрямо тази на седан версията. Това означава, че под капака място намират бензиновите 1.5 и 2.0 литрови мотори с мощност съответно от 180 и 158 к.с., куплирани с 6-степенна, механична трансмисия или CVT. В Европа моделът ще се предлага и с хибридна технология, но това няма да стане по-рано от 2022 година, когато трябва да видим и Type R.



Интериора напълно следва този на седана с опционален 10.2-инчов, цифров инструментален панел и мултимедия с 8 или 9-инчови дисплеи. Полуавтономната система за шофиране е включена в базовото оборудване, както и редица системи за безопасност. Страничните възглавници за втория ред седалки обаче се доплащат. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар