четвъртък, 20 май 2021 г.

Ford F-150 Lighting представен в САЩ

Една година след премиерата на новото поколение Ford F-150, марката представя и очакваната електрическа версия на модела. За да бъде модела различим от нормалната версия, дизайнерите са успели да придадат нов облик, като са променили значително предната част. Задните светлини също са променени.


Ford F-150 Lightning ще се предлага с два типа батерия и два електромотора задвижващи четирите колела. В зависимост от батерията мощността на агрегатите възлиза на 432 и 571к.с., а автономията съответно 370 и 480км. Според информацията ускорението до 100км/ч. от място на по-мощната версия възлиза на 4 секунди, като максималната скорост не е спомената. Знае се обаче, колко време ще отнема зареждането на батерията. При домашни условия за да заредите напълно батерията ще са ви необходими до 14 часа, а чрез бързо зарядна станция капацитетът на батерията от 15 до 80%, може да бъде възстановен в рамките от 45 до 120 минути в зависимост от типа на зарядната станция. 


Интериора също е значително променен в сравнение с този на конвенционалната версия. Пред водача място намира цифров инструментален панел, а инфоразвлекателната система с гласов контрол разполага с вертикално разположен 15.5-инчов дисплей, чрез който се управляват всички функции в автомобила включително и тези на климатичната инсталация. Ford F-150 Lighting ще се предлага само с двойна кабина и четири врати. Бонус тук е предното товарно отделение с капацитет от 480 литра снабдено с ел. задвижван капак. Полезния товар, който пикапа може да понесе е 816кг. Цените на електрическият пикап в САЩ, започват от 39 974 долара и достигат до 90 000 долара, ако се разпуснете с допълнителната екипировка. За да притежавате тази версия обаче ще трябва да изчакате до пролетта на следващата година, когато ще започнат официалните продажби. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар