понеделник, 5 април 2021 г.

В Китай започват продажбите на Aion Y с цени от 16 000$

 До някъде успешният бранд за луксозни електрически модели на GAC, сега представя един типично китайски модел презентиран като хечбек под името - Aion Y. С дължина от 4.41, ширина - 1.87 и височина - 1.64 метра моделът се нарежда редом до VW Golf 8, но благодарение на междуосието от 2.75 метра и равният под, вътрешното пространство е значително по-просторно от това на немският модел. 

Задвижването на базовият Aion Y се осъществява посредством електромотор с мощност 136к.с. и евтина литиево-желязна батерия с капацитет от 60кВтч., която осигурява автономия от 410км. На разположение е и версия с литиево-йонна батерия с капацитет от 70 или 80кВтч. и електромотор с мощност 184к.с., чиято автономия посочена от производителят е 500 и съответно 600км. в зависимост от версията. 


В интериора наблюдаваме цифров инструментален панел с размер от 10.2-инча (срещу доплащане) и инфотайнмънт система с размер на екрана от - 14.6-инча. Срещу доплащане моделът може да бъде оборудван с панорамен покрив, ел. предни седалки, адаптивен автопилот, система с всеобхватни камери и лицево разпознаване на водача с памет за индивидуални настройки. 

Продажбите на Aion Y, започват от този месец с цени от 16 000 долара без субсиидите. Марката възнамерява да експортира този модел, но не се споменава, кога ще се случи това и кой са потенциалните пазари за него. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар