четвъртък, 23 април 2020 г.

Toyota Yaris Cross в продажба от средата на 2021г.

Toyota разпространи официалните снимки на своя субкомпактен кросоувър базиран на новото поколение Toyota Yaris. Неговото име е Toyota Yaris Cross и ще разполага с опция за задвижване на четирите колела. Габаритите на модела са нараснали във всяка една посока, но междуосието остава същото. Визуално моделът се различава коренно от своя донор, както отвън, така и от вътре. Дизайна е свеж и насочен към младите потребители с откровени офроуд елементи и модерни цветове.
Както стана дума, интериорът също е напълно различен, но предлага малко повече пространство за своите пасажери. Цифровия информационен панел пред водача , мултимедийната система и двузоновият климатроник намират своето място още от базовото ниво на оборудване наред с редица системи и асистенти подпомагащи шофирането. Срещу доплащане може да се поръча и ел. задна врата. 
Първоначално под капака място намира ще намира 3-цилиндровия, турбо бензинов мотор с работен обем от 1.5 литра и мощност 114к.с., съчетан с хибридна система и CVT трансмисия предаваща движението към четирите колела. По избор водачът може да управлява модела и в режим 2WD, но без подпомагане на електрическият двигател, който се грижи за сцеплението на задните колела. В случай на необходимост обаче, дори когато управлявате в режим 2WD, задните колела могат да се задействат с оглед на по-добра сигурност. 
Продажбите на Toyota Yaris Cross в Европа, започват през лятото на следващата година, като цени все още не се съобщават. Производството на модела ще се осъществява във Франция. Това означава, че за добро или лошо, представеният в края на миналата година Toyota Raize, няма да бъде представен в Европа, поне не и с емблемите на Toyota.


Няма коментари:

Публикуване на коментар