вторник, 3 март 2020 г.

Fisker Ocean наличен в Европа, не по-рано от 2022г.

Американската компания, най-накрая разпространи свежи изображения на своя първи електрически SUV модел, който трябва да бъде пуснат в продажба в края на следващата година, като производството ще ес осъществява от завода на Magna в австрийския град Steyr. Според информацията Fisker Ocean, разполага с активна аеродинамика, която осигурява необходимият поток от въздух за охлаждането на литиево-йонната батерия с мощност 80кВтч., разположена в пода на каросерията. Не се съобщава времето за зареждане на батерията, но от марката съобщават, че благодарение на соларния покрив в период от една година могат да бъдат изминати до 1600км., като бонус от слънцето. 
Според информацията автономията на модела ще възлиза на 480км., а за задвижване ще разчита на електромотор с мощност 300к.с., задвижващ задните колела. Марката е готова и с по-мощна версия със задвижване на четирите колела и ускорение от 0 до 100км/ч за 2.9 секунди. 
Интериора е високотехнологичен и предлага място за пет човека, като обема на багажника е впечатляващ - 708 литра. Той е изработен изцяло от рециклируеми материали с висока устойчивост. Пред водача място намира 9.8-инчов дисплей, а инфотайнмънт системата разполага с  16-инчов, вертикален дисплей. На разположение е още и хедъп дисплей. 
В САЩ, Fiscer Ocean ще стартира с цена от 37 800 долара, като за Европа ще бъдат уточнени малко преди пазарната премиера, която ще се състои през 2022 година.



Няма коментари:

Публикуване на коментар