петък, 11 януари 2019 г.

Новото поколение на Ford Explorer представено в САЩ

Новото поколение на Ford Explorer е изключително важен модел за компанията, тъй като това всъщност е изцяло нов SUV, базиран върху новата модулна платформа и е първият от редица подобни изделия, които ще бъдат лансирани в близко бъдеще с емблемите на марката. Както знаем, същата обяви, че в САЩ, за в бъдеще ще предлага само SUV и кросоувър модели и именно тук можем да видим, какво да очакваме от тях. 
Дизайна на екстериора е еволюция на този, който знаем от настоящия модел. Новата платформа позволява да бъдат спестени 51кг., от общото тегло на модела, а третия ред седалки ще се предлага срещу доплащане. Серийно обаче ще бъде наличен комплекта от асистенти и системи за подпомагане на шофирането наречен Co-Pilot360, който включва системата за предотвратяване на сблъсък разпознаваща пешеходци, асистент за поддържане движението в пътната лента, камера за заден ход, авт. превключване на дългите светлини, датчик за обекти в сляпата зона на водача и адаптивен автопилот. Мултимедийната система с 8.1-инчов дисплей и виртуалния кокпит също ще бъдат серийно вграждани. Клиентите ще могат да поръчат и по-големи дисплей за мултимедията с размери от 10.1 и 12.3-инча. 
Под капака място ще намират бензиновите 2.3 и 3.0 литрови агрегати с принудително пълнене на цилиндрите и мощност съответно 304, 365 и 400к.с., куплирани с изцяло новата 10-степенна трансмисия. Задвижването на четирите колела от ново поколение със седем режима на действие ще се предлага срещу доплащане. В по-късен етап се очаква и хибридна версия на модела. Добрата новина за клиентите е, че новото поколение ще бъде само с 400 долара по-скъпо от настоящият модел. Продажбите в САЩ, трябва да започнат през лятото на тази година.
Китайската версия ще се предлага с 2.0 литров, турбо мотор с мощност 220к.с. и задвижване на четирите колела. В интериора също се наблюдават известни разлики, като най-очевидна е наличието на по-голям дисплей за мултимедийната система с размер от 10.1-инча, чрез който се управляват и част от функцийте на климатичната инсталация. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар