четвъртък, 13 септември 2018 г.

В Париж, Kia ще представи ProCeed и Ceed GT

Тъй като явно тривратата версия на Kia Ceed известна като Pro Ceed
 няма да има, корейците запазват името, но за спортно комби, което е с 5ммр по-дълго и с 43мм, по-ниско от Kia Ceed Sportwagon. За да подчертаят спортния нрав на моделът, дизайнерите са скосили последната колона, като по този начин са ограничили и багажното пространство, което е с 26 литра по-малко. Дизайнът е силно повлиян от концепцията Kia Proceed, която видяхме миналата година и въпреки по-култивираният външен вид трябва да признаем, че моделът изглежда подобаващо. 
Тази версия ще бъде на върха в моделното семейство и ще се предлага само в пакети GT и GT-Line. Под капака място ще намират бензиновите 1.0 и 1.4 литрови, турбо мотори с мощност съответно от 118 и 138к.с., както и изцяло новият - 1.6 литров дизел с неговите 136к.с. Серийно моделът ще се предлага с 6-степенна, механична трансмисия, но за всички версии ще бъде налична и 7-степенната трансмисия с двоен съединител. Версията GT, обаче ще притежава 1.6 литровия T-GDI мотор с мощност 201к.д., наличен и за хеч версията носеща същите инициали, която ще бъде представена успоредно със спортният вагон. 
Разлики в интериора няма, но според информацията нивото на оборудване, както и качеството на материалите в новата версия ще бъдат по-високи от познатото до сега. Цени все още не се съобщават. 
Производството на ProCeed и Ceed GT ще се осъществява в Словакия и ще започне от ноември месец, а първите бройки ще бъдат налични на пазара от началото на следващата година.





Няма коментари:

Публикуване на коментар