петък, 15 септември 2017 г.

Genesis G70 е компактният премиум седан на марката

Третият модел в гамата на корейската премиум марка наречен - G70, е на път да размъти сериозно водите на европейските представители, които доминират в този сегмент. Спортният седан е насочен директно срещу: Mercedes C-class, BMW 3-series и не на последно място Audi A4. За целта платформата на новият модел идва директно от  Genesis G80, като задвижващи ще са задните колела.
Genesis G70 ще се предлага с 2.0 литров, турбо бензинов агрегат с мощност 254к.с., а на върха в гамата ще се намира 3.3 литровият, V6-цилиндров, би-турбо мотор с мощност 376к.с. Любителите на дизеловите агрегати ще се радват на 2.2 литровият, 4-цилиндров мотор с мощност 201к.с. Серийно задвижващи са задните колела, а срещу доплащане ще се предлага и трансмисия 4х4. Според производителя ускорението на най-мощната версия снабдена със задвижване на четирите колела до 100км/ч от място е - 4.7 секунди. 
Активният автопилот, системата за предотвратяване на сблъсък, сензори за предупреждение за обекти в сляпата зона на водача, мултимедийна система с 8-инчов екран, камера за заден ход и много други ще се предлагат серийно за модела. Лошо впечатление правят обаче аналоговите прибори пред водача. Все пак това е модел в премиум клас за 2018 година. Цени все още не са обявени. В САЩ, продажбите ще започнат от края на тази година, а в Европа и останалата част на света моделът ще бъде наличен от първото тримесечие на 2018 година.


Няма коментари:

Публикуване на коментар