вторник, 13 юни 2017 г.

Hyundai атакува пазара с модела Kona

Видно е, че разнообразието в момента на кросоувър модели не е било никога толкова голямо, а някои марки разполагат дори с повече от 3-4 модела в своята моделна гама. корейците правят своята поредна атака в този сегмент с изцяло новият модел наречен Kona, кръстен на най-големият остров на Хавай. Официалната премиера пред публика ще се състои по време на автосалона във Франкфурт, а продажбите в Европа ще започнат веднага след това. 
Моделът е базиран на платформата на Hyundai I20 Active, но заимства и редица детайли, както и агрегати от I30. Дизайна е насочен към младото поколение и макар  с много заемки от други модели на пазара, той успява да привлече внимание към себе си. 
Под капака място ще намират бензиновите: 1.0, 1.4, 1.6 и 2.0 литрови агрегати с мощност между 118 и 170к.с., както и 1.6 литровият турбо дизел в няколко версии на мощност, които все още не са уточнени. Серийно задвижването ще се осъществява чрез предните колела посредством 6-степенна, механична трансмисия, но срещу доплащане ще бъдат налични 7-степенната DCT трансмисия, както и задвижване на четирите колела. Цени все още не са оповестени, но по пътя на логиката трябва да предположим, че новият кросоувър модел би трябвало да бъде поставен ценово под Hyundai Tucson.

Няма коментари:

Публикуване на коментар