събота, 8 април 2017 г.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk ускорява до 100км/ч за 3.5 сек.

Какво ще кажете за Jeep, който ускорява от 0 до 100км/ч за - 3.5 секунди? Да, такъв вече има и то серийно, ползващ се с пълна гаранция от компанията производител. На предстоящият автосалон в Ню Йорк, марката ще покаже Jeep Grand Cherokee Trackhawk. Това ще бъде най-бързо ускоряващият SUV модел на пазара задвижван от двигател с вътрешно горене. Всъщност този модел ускорява по-бързо дори от Porsche GT3.
Под капака място намира същият - 6.2 литров, V8-цилиндров, компресорен агрегат от Dodge Charger SRT Hellcat с мощност 707к.с. За сега не е известно дали моделът ще разполага с трансмисия 4х4, но всички детайли относно този модел ще бъдат налични след седмица и ще бъдат добавени към този пост, заедно с повече изображения. Продажбите на Jeep Grand Cherokee Trackhawk ще започнат през септември месец, като моделът ще се предлага само в САЩ, Азия и Близкият изток. Цени не се упоменават.
+++++++++++++++++++++++++++++++++
След оповестяването на официалната информация за модела стана ясно, че 6.2 литровия, компресорен агрегат ще бъде куплиран серийно с 8-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към четирите колела. Максималната скорост обявено от производителя е 289км/ч.

Няма коментари:

Публикуване на коментар