петък, 2 септември 2016 г.

Skoda Kodiaq налична на пазара от 2017г. и в САЩ

Новото оръжие на чехите се казва Skoda Kodiaq. Това е производствената версия на поканата в началото на годината Skoda Vision S Concept. Моделът разполага със седем места, като третият ред седалки ще се предлага срещу доплащане, но въпреки всичко предлага един от най-просторните интериори в своя клас и най-голямото багажно пространство, което варира от 720 до 2065 литра при сгънати седалки. Новият SUV на марката е изключително важен за нея, тъй като чехите ще се опитат да стъпят на пазарите в САЩ именно с него. 
Под капака място ще намират три бензинови TSI агрегата с работен обем от 1.4 и 2.0 литра и мощост между 125 и 180к.с. дизеловите версии ще разчитат на 2.0 литровият TDI във версии на мощност от 150 и 180к.с. Серийно всики агрегати ще се предлагат с 6-степенна, механична трансмисия задвижваща предните колела. Срещу доплащане ще се предлага и 7-степенната, DSG трансмисия, както и задвижването на четирите колела. 
Интериора е богато оборудван и без компромиси що се отнася до качеството на вложените материали. Серийно например ще се предлага инфо-развлекателната система SmartLink. всички най-модерни системи за активна и пасивна безопасност налични в моделите на VAG ще намират място и тук, както и най-модерните асистенти за шофиране. 
Официалната премиера на Skoda Kodiaq пред публика ще се състои по време на автосалона в Париж, като продажбите ще започнат в началото на следващата година. Цени все още не се споменават. 
Няма коментари:

Публикуване на коментар