сряда, 8 юни 2016 г.

Ford Ka+ наличен и в Европа с цена от 9 990 евро

Две години след премиерата на разработеният за Индия и Южна Америка модел ще се предлага и на пазарите в Европа. Това стана ясно днес, след премиерата на европейската версия на Ford Ka, чието име ще бъде Ка+.  Трябва да припомним, че знакът "+" е характерен за седан версията на модела в Индия, но за Европа ще бъде наличен за стандартният хеч модел. Това е и вторият модел на марката след Ford Ecosport, който е разработен в южноамериканският филиал на марката и  стъпва на старият континент. 
Външно европейската версия на Ford Ka, няма да се различава коренно. Разлики се наблюдават единствено в страничните огледала, които тук са вградени мигачи и задната част, където наблюдаваме наличие на декоративен елемент вграден в бронята, който придава по-спортен характер на модела.  По-големите промени обаче остават невидими за нас. Инженерите са преработили окачването и спирачната система, а нивото на безопасност е увеличено. Серийно вгражданите 6 въздушни възглавници сами по себе си говорят за вниманието обърнато за сигурността на пасажерите. Като цяло качеството на материалите е по-високо, а в  серийното оборудване влизат още: пълен ел. пакет, ESC, асистент за подпомагане при потегляне на наклон, климатик, мултимедийна система, усилвател на мултифункционалния, кожен волан и др. 
Ясно е, че това е най-малкият модел в гамата на Ford, но за пръв път той ще се предлага с пет врати и достатъчно място за возещите се на втория ред седалки. От марката твърдят, че то е най-голямо в своя клас, но от това страда багажното пространство, което възлиза на едва 270 литра. За всеки е ясно обаче, че този модел не е предназначен за дълги пътувания. 
Под предния капак място ще намира само 1.2 литров, 4-цилиндров, бензинов агрегат с атмосферно пълнене, който ще се предлага във версии на мощност от 70 и 85к.с. При всички случаи трансмисията е 5-степенна, механична. Според информацията ускорението от 0 до 100км/ч, ще варира между 13.2 и 15.3 секунди, а средния разход на гориво в рамките на 4.8 - 5.0л/100км. 
Продажбите на Ford Ka+ в Европа ще започнат от октомври месец, като цената на базовата версия ще стартира от 9 990 евро. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар