неделя, 24 април 2016 г.

Първи снимки на Nissan Kicks

Представеният през 2014 година Nissan Kicks Concept, днес направи своя дебют, като производствен модел. Добрата новина е, че дизайнът на екстериора не се отличава особено от този на концепцията представена в Бразилия. Лошата новина е, че първоначално компактният кросоувър ще се предлага именно на пазарите в Южна Америка. В по-късен етап има вероятност той да стъпи и на пазарите в Китай и Северна Америка, а едва след това ще го видим в Европа. Това обаче няма да стане по-рано от 2017 година. Общо 80 държави ще предлагат този глобален кросоувър на марката по целия свят. 
За сега не се споменават подробности относно механиката, но най-вероятно под предния капак място ще намира 1.6 литров агрегат с мощност 111к.с., куплиран с механична или CVT трансмисия. В европейската версия ще видим 1.2 литровия, бензинов агрегат с мощност 98к.с., както и неговата турбо версия с нейните 116к.с. Серийно задвижването е поверено на предните колела, но най-вероятно срещу доплащане ще се предлага и задвижване 4х4. Естествено са предвидени и дизелови модификации снабдени с 1.5 литровия DCI.
С дължина от 4.29м. и ширина 1.76м., моделът се позиционира между  Nissan Juke и Qashqai, но ценово най-вероятно ще бъде под Juke.




Няма коментари:

Публикуване на коментар