понеделник, 25 април 2016 г.

Citroen възроди модела C6 в Китай

Ако трябва да бъдем честни, очаквахме повече от новия Citroen C6, поне що се отнася до дизайна на екстериора. Той е меко казано - скучен и се радваме, че моделът е предназначен предимно за китайският пазар. Официалната премиера на новото поколение С6 се състоя днес в Пекин. Официално е потвърдено, че френско-китайската лимузина е базирана върху платформата на Dongfeng Aeolus A9. Двигателят също ще бъде същият като в китайският модел, а по-точно 1.8 литров, бензинов с принудително пълнене и мощност 211к.с. Серийно той ще се предлага куплиран с 6-степенна, автоматична трансмисия. 
Всички негативи обаче остават за екстериора. Интериорът на новият С6 е солиден и изключително разточителен. Благодарение на междуосието, което е 2.9м. возещите се на втория ред седалки се радват на предостатъчно пространство. Качеството на материалите е на най-високо ниво, а оборудването изключително богато. Инструменталният панел е изчистен без излишни бутони, а главен акцент има 12.3-инчови, LCD дисплей на инфотейнмънт системата, която ще се предлага серийно. Цени за сега не се споменават, но се знае, че продажбите ще започнат през втората половина на тази година.
 Според неназовани източници близки да марката, през 2017 година DS ще представи своя интерпретация на тази лимузина, най-вероятно под името DS9. Надяваме се там дизайнерите да ни изненадат благоприятно.





Няма коментари:

Публикуване на коментар