понеделник, 7 март 2016 г.

BMW празнува своята 100 годишнина с концепцията Vision Next 100

По случай 100-годишнината на компанията, BMW представя концепцията Vision Next 100, която в частност демонстрира виждането на марката за нейното бъдеще. Главен акцент в модела е автономното шофиране, което на дали ще се хареса на феновете на BMW, дори и след 20 години. Все пак волана или нещото, което се използва за волан с неспецифична форма е на мястото си и дава възможност на водача сам да управлява автомобила, въпреки, че същият е в състояние абсолютно сам да ви закара от точка А, до точка Б. Управлението на различните системи в интериора се управляват интуитивно, чрез жестове или гласови команди. Голямо внимание е обърнато на системите за предотвратяване на удар, както и на пасивната безопасност. 
По-интересното в случая е, че според запознати именно тази концепция ни дава плах поглед над това, което марката ще представи в близко бъдеще под името I5. Дизайна или поне силуета ще бъдат близки до този на концептуалния модел. С дължина от близо 5 метра салонът безпроблемно ще предлага място за 5 човека. Вратите разбира се няма да останат в серийният модел, нито впечатляващият въздушен коефициент от Cx-0.18, но да се надяваме, че в най-скоро време ще видим пред производствената версия представена като концепция.
Като цяло с тази концепция марката пренася автомобила в една нова ера, но кога ще стане реалност можем само да гадаем.Няма коментари:

Публикуване на коментар