понеделник, 11 януари 2016 г.

Lexus LC 500 идва от бъдещето

Японците буквално излетяха в космоса. С този модел, те показаха, че са на светлинни години пред конкуренцията, поне що се отнася до футуризма. Пред нас са официалните снимки на Lexus LC 500. Да, това не е концепция. Това е напълно завършен производствен модел, който ще бъде достъпен на пазара в края на тази година, естествено за платежоспособните клиенти. дизайнът е сходен с този на Lexus LF-Lc Concept, който бе показан преди 5 години. Тогава се питахме дали японците ще покажат смелост с лансирането на подобен дизайн в сериен модел, а днес те дават своя отговор.
Lexus LC 500 е построен върху изцяло нова платформа с централно разположен в предната част двигател, задвижване на задните колела и изключително нисък център на тежестта. Структурата на шасито е изградена от високоякостна стомана, алуминии и въглеводородни сплави, които обаче не са много и най-вероятно няма да оскъпят модела значително. Покрива например е изработен изцяло от въглеводородна сплав с цел намаляване център на тежестта. 
За съжаление все още нищо не се споменава относно механиката. Според непотвърдена информация трябва да очакваме V8-цилиндров агрегат и мощност около 500к.с. Относно цените също можем само да гадаем. Не ни остава нищо друго освен да се надяваме, че те ще са далеч по-ниски от тези на Lexus LF-A.
++++++++++++++++++++++++++++++++
Официално оповестиха, че LC 500 се задвижва от  5.0 литровия, високо оборотен V8-цилиндров агрегат с мощност 467к.с., от Lexus GS-F, куплиран с 10-степенна, автоматична трансмисия. Според предоставената информация, ускорението от 0 до 100км/ч е - 4.5 секунди, а максималната скорост достига 270км/ч. Хибридната версия - LC 500h е оборудвана с 3.5 литров, V6-цилиндров мотор, куплиран с електромотор и CVT трансмисия, чиято обща мощност възлиза на 354к.с. Според производителят, ускорението на тази версия до 100км/ч, от място възлиза на 4.9 секунди, а максималната скорост е ограничена на - 250км/ч. 






Няма коментари:

Публикуване на коментар