понеделник, 20 август 2012 г.

Официални снимки на второто поколение Toyota Auris

След 20 дни, в Япония започват продажбите на новото поколение Toyota Auris , чиито официални снимки бяха представени днес. На вътрешния пазар моделът ще се предлага с бензинови 1.5 и 1.8 литрови агрегати чиято мощност е съответно 108 и 143к.с. Двата двигателя ще се предлагат с механична трансмисия, но по желание ще могат да се куплират и с CVT трансмисия. При по-мощната версия окачването на задния мост е от типа Multilink, а амортисьорите са с по-твърди настройки. За съжаление AWD задвижването, което ще се предлага също само за по-мощната версия ще остане само за Япония.
Успоредно с двете бензинови версии ще се предлага и хибридна, но тя ще бъде пусната на пазара в по-късен етап. За съжаление до момента не е разпространена официална информация относно неговата механика и задвижващ тракт.
  В Европа продажбите на второто поколение Auris, ще се започнат най-рано през октомври месец. На старият континент моделът ще се предлага с 1.3 и 1.6 литрови бензинови агрегати и един дизелов, 1.4 литров разработен съвместно с BMW, чието сътрудничество с Toyota, бе обявено преди няколко месеца. Все още не разполагаме с техническите параметри на тези агрегати, но е ясно, че новото поколение на компактния модел е с 40кг., по-леко от предходното, а центъра на тежестта е намален, като по този начин стабилноста е станала още по-добра. Габаритите на модела са както следва: дължина - 4.27м., височина - 1.46м и ширина -  1.76м. В заключение може спокойно да се каже, че това е прекия конкурент на VW Golf 7 предложен от най-големият производител на автомобили в световен мащаб.  Това е достатъчно условия да смятаме, че не са правени никакви компромиси с каквото и да е, независимо дали дизайнът ще се харесва или не от бъдещите купувачи.




Няма коментари:

Публикуване на коментар