събота, 19 ноември 2011 г.

Редица иновации в новия Mercedes SL





Тази седмица от компанията бяха разпространени някои интересни детайли относно Mercedes - SL (R231), които си струва да споделим. Става въпрос за структурата на купето и някои иновативни системи, които ще направят своята премиера именно в този модел.
Благодарение на изцяло новото алуминиево купе, чиито елементи са прикрепени един към друг чрез нов метод на лепене, новото поколение на SL ще бъде с цели 125кг. по-леко от своя предшественик, въпреки увеличените размери. Същевременно устойчивостта на купето при усукване е нараснала с 20%, което ще подобри поведението на автомобила на пътя.
Може би една от най-интересните иновации, която ще бъде видна е новата система за отпръскване на предното стъкло. Тя се състои от редица отвори, чрез които ще се впръсква миеща течност прикрепени на самата чистачка. По този начин се ограничава неприятния ефект да си миете предното стъкло по време на движение и същевременно голяма част от течността да попада в очите или скъпият ви костюм. Освен това датчик ще изчислява скоростта, външната температура и дори сезона, като посредством информацията ще регулира количеството на течност нужна за оптималната работа на чистачките. Не искам и да си помислям, колко ще струва един комплект чистачки, които явно ще трябва да се закупуват единствено от фирмените магазини на компанията.
Другата иновация е свързана с аудиосистемата, която ще се предлага серийно с два нови Фронт баса разположени фронтално в в краката на пасажерите подобряващи още повече качеството на звука на инсталациите Harman Kardon Logic7 или Bang & Olufsen с мощност съответно 600W и 940W.
За съжаление все още не може да се каже нищо относно механиката на модела, но при всички случаи изненади ни очакват и там. Какви ще са те, ние ще разберем съвсем скоро.

Няма коментари:

Публикуване на коментар