вторник, 18 октомври 2011 г.

Fiat Ducato с нов интериор и агрегати




Не е тайна, че още следващата година Fiat Ducato ще се предлага и на пазарите в северна Америка с емблемите на Dofge. На всекиго е ясно обаче, че за да има този модел пазарен успех ще трябва да бъдат направени някои генерални промени поне що се отнася до качеството на материалите използвани за направата на интериора. Точно това са направили от Fiat и за моделната 2012 година моделът ще се предлага с изцяло нов интериор. Той е значително по-стилен и функционален, като дори място е намерила и навигационна система To0m Tom. Озвучителната система ще се предлага серийно, като ще има възможност да усилва силата на звука в зависимост от скоростта с която се движи автомобила. Пластмасовите елементи използвани за таблото са от висококачествен по-мек материал, който засилва чувството за уют в кабината. Седалките са с нов дизайн, а материите за тапицерията са с нови разцветки. Според информацията голяма внимание е обърнато и на шумоизолацията на кабината.
Наред с промените в интериора моделът се е сдобил и с нови 2.3 литрови Multijet агрегати с мощност 110, 130, 148 и 177к.с. покриващи стандартите Евро5. Най-интересното е, че сервизните пробези са увеличени почти двойно, като сега посещенията за сервизиране ще се извършват на 45 000км. На разположение ще бъде и Стоп/Старт система в комплект с автоматизирана 6-степенна скоростна кутия с възможност за ръчна смяна на предавките. Като опция ще се предлага за пръв път система подпомагаща движението по трудно достъпни терени с ниско сцепление, която поддържа скорост от 25км/ч.
Всичко това със сигурност ще увеличи интереса към модела в Европа, където той е един от лидерите по продажби в сегмента, но дали ще успее да замести с успех досегашния модел предлаган в САЩ - Dodge Sprinter, който в същност е Mercedes Sprinter с емблемите на американската фирма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар