четвъртък, 15 септември 2011 г.

Разнообразни вариации на Volkswagen Up, показани като концепции във Франкфурт








На автосалона във Франкфурт, Volkswagen показа няколко концептуални модела базирани върху Volkswagen Up. Може би най-интересните и с най-голям шанс да се превърнат в сериен модел са концепциите GT, Cross Up и E-Up.
Vflkswagen GT Up разполага с 3-цилиндров TSI агрегат чиято мощност е 100к.с. Според производителя, няма пречка тази версия да влезе в серийно производство още през пролетта на следващата година. Може би една от най-чаканите версии е тази с пет врати. Именно с толкова разполага концепцията Cross Up, която предлага свободен достъп до втория ред седалки. Радостната новина е, че този модел може да влезе в серийно производтво веднага щом ръководството на фирмата реши. Кога ще стане това обаче, за сега можем само да гадаем.
Още от самото начало на развитието на Up, от фирмата обещаха, че този модел ще се предлага и в напълно електрическа версия (Volkswagen E-Up! Concept). Най-вероятно именно по този начин ще изглежда и производствената версия на модела, която се очаква до 2-3 години. Електромоторът е с мощност 60к.с., а автономията е до 130км. Длъжни сме да припомним, че показаните модели са обявени като концепции и най-вероятно ако се стигне до серийното им производство, то дизайнът има вероятност да бъде променен. съдбата обаче на концепциите Buggy и плажната версия проектирана от Giugiaro. И двата автомобила споделят механиката на производсвения модел и на практика са напълно действащи модели, но за сега не се предвижда тяхното серийно производство. По-вероятно е те да бъдат ангажирани, като шоукари на някои знакови събития.

Няма коментари:

Публикуване на коментар