четвъртък, 22 септември 2011 г.

Nissan и Mitsubishi със съвеместни проекти


След споразумението сключено в края на миналата година между Nissan и Mitsubishi за тясно сътрудничество в разработването на бъдещи модели, сега идва ред да видим и първият модел плод на всеобщата инициатива. Това ще стане до края на следващата година, когато ще бъде представен новия флагман на Mitsubishi. Бъдещия модел ще споделя платформата и механиката на Infiniti - M или познат още като Nissan Fuga. Все още не е известно неговото име, но няма да е изненада ако то бъде Galant, което е добре познато на пазара в САЩ, където ще бъде и неговия основен пазар. За сега не се споменава той ще се предлага и в хибридна версия.
Друг продукт, който ще споделя платформа на Nissan е следващото поколение на MPV модела Delica. То ще бъде основано върху технологичната база на Nissan NV200 и се очаква да бъде представен още до края на тази година.
Nissan от своя страна ще получи достъп до технологичната платформа на Mitsubishi i-MiEV, както и правото да използва всички разработки на Mitsubishi относно Plug in технологиите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар