вторник, 9 август 2011 г.

Baojun 630 с цена от 10 000 долара!





В края на миналата година разбрахме, че Baojun 630 ще бъде нискобюджетният автомобил на GM, разработен за пазара в Китай. Тогава все още ние не знаехме цената, с която ще стартират неговите продажби, но днес тя е вече известна.
Базовата версия започва от 9 757 долара. И това, ако не е предложение.
Двигателя под предния капак е 4-цилиндров, бензинов с работен обем от 1.5 литра и мощност 112к.с. Куплиран с 5-степенна, механична трансмисия китайския седан постига среден разход от 6.9л/100км. по-мощната версия ще разчита на 1.8 литров мотор с мощност 143к.с., който ще може да се куплира и с 4-степенна, автоматична трансмисия. Цената на най-скъпата модификация оборудвана с 1.5 литровия агрегат е 11 466 долара и разполага със стъклен люк, кожен салон, подлакътник, навигация с тъчскрийн дисплей. Това е чудесна сделка имайки предвид, че платформата върху която е построен модела е идентична с тази на Buick Excelle GT.
От фирмата производител се надяват, още до края на тази година да продадат 20 000 бройки, но като се има предвид, че само за няколко часа са били продадени 430 автомобила, то можем да бъдем сигурни, че до година това число ще бъде значително по-голямо.
За наше най-голямо съжаление и за радост на европейските автопроизводители, този модел няма да се предлага на пазарите в Европа. А ако това стане, то можем да бъдем сигурни, че Baojun 630 ще се радва на небивал търговски успех. Няма да се учудим дори, ако този модел бъде предложен и с емблемите на Chevrolet в някои части на света.
А сега отидете и си поръчайте едно Peugeot 107, за около 17 000лв с климатик и предни ел. стъкла.

Няма коментари:

Публикуване на коментар