вторник, 21 юни 2011 г.

Официално: Mini Cooper Coupe






Късно снощи бяха разпространени първите официални снимки на най-бързото мини произвеждано някога -Mini Cooper Coupe. Както се очакваше дизайнът на двуместното купе напълно припокрива този на концептуалният модел, като по този начин това е и първото триобемно Mini в историята на фирмата. Новост за модела е наличието на автоматичен спойлер в задната част, който се активира при скорост от 80км/ч и се прибира, когато тя падне под 60км/ч. За сега под предния капак място ще намира 1.6 литров агрегат от BMW, с директно впръскване на горивото чиято мощност при базовата версия ще започва от 121к.с. Куплиран с 6-степенна механична трансмисия с тегло от едва 98кг. - Cooper Coupe ще ускорява от 0-100 км/ч за 8.3 секунди, като максималната скорост e 205км/ч., а средния разход на гориво според производителя е 5.4л/100км.
Другите две версии S Coupe и JWC Coupe разполагат с турбо компресор, а мощността им е съответно 181 и 208к.с. При тях е налична Overboost технология, която позволява временно въртящия момент да бъде увеличен с близо 10%. Ускорението от 0-100 е съответно 6.5 и 6.1 секунди, като максималната скорост е 230 и 242км/ч. Срещу доплащане за версиите Cooper и Cooper S, може да се поръча 6-степенна автоматична трансмисия с възможност за ръчно превключване на предавките от волана. Всички познати системи за сигурност предлагани в моделите на марката ще бъдат налични серийно, а за комфорта на пътниците базовата версия ще разполага с хидравлично управление, парктроник, климатик, ел. пакет, стерео с МР3 и др.
До момента не разполагаме с цени на новото купе, нито с информация за това, кога ще бъде наличен на пазара, а ние до броени дни очакваме да видим и официалните снимки на откритата версия.
Няколко часа след представянето на официалните снимки стана ясно, че в Европа моделът ще се предлага и с 2.0 литровия турбо дизелов агрегат с мощност 143к.с. С него Cooper SD Coupe ще ускорява до 100км/ч за 7.9 секунди, а максималната скорост е 216км/ч. Средния разход на гориво който се споменава е 4.3л/100км. Ценовата листа ще започва от 21 600 евро за базовата версия с 1.6 литровия бензинов агрегат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар