вторник, 17 май 2011 г.

Новото Porsche 911 ще разполага серийно с KERS


Според източници близки до фирмата, новото поколение на Porsche 911 ще разполага със система подобна на КERS и то във всички модификации на модела. Според информацията именно това е една от причините габаритите на новият модел да бъдат нараснали, тъй като е необходимо системата да се побере между двигателя и скоростната кутия. За да се компенсира добавеното тегло, от фирмата ще прибегнат до използване на олекотени сплави в по-голяма част от механиката на автомобила, като по този начин общото тегло няма да надвишава това на настоящия модел, като дори се сочи, че то ще бъде с 45кг по-малко.
Относно детайлите на новото Porsche 911, ние знаем още, че 911 Carrera ще се предлага 3.6 литров боксер с мощност 360к.с., а модела 911 Carrera S, ще разполага с 3.8 литров агрегат разполагащ с 420к.с. Серийно агрегатите ще бъдат куплирани със 6-степенна механична скоростна кутия, но срещу доплащане ще се предлага и 7-степенна PDK. За пръв път този модел ще се предлага със старт / стоп система в комбинация със спирачната система, която регенерира загубата на енергия, а това ще направи новия модел с 12%, по-икономичен от настоящия.
Все още не е потвърдено, кога ще бъде официалната премиера на модела, но ние се надяваме това да стане най-късно по време на автосалона във Франкфурт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар