събота, 2 април 2011 г.

North American Car of the Year - 1994: Mercedes C - class





След като се запознахме с всички победители в конкурса" в Европа, от този уйкенд ще започнем да представяме всички победители в конкурса "North American Car of the Year" По подобие на европейския конкурс, той е се провежда от 1994г., като победителите стават ясни винаги на автосалона в Детройт през януари месец. Жури от 50 журналисти разпределя своите гласове, които определят крайния победител. Успоредно с това се обявява и победителя в категорията "Truck", която е доста популярна на пазарите в Северна Америка. В нея влизат автомобили от типа Pick-up и така наречените SUV.
За 1994 година победителите в конкурса North American Car of the Year са съответно: Mercedes-Benz - C, Chevrolet Camaro и Toyota Supra. В категорията Truck, победителят е Dodge Ram.
Mercedes C - клас е представен в САЩ през 1994г., като се предлага само във версиите 220, 230, 240, 280 и разбира се AMG версиите С36 и С43. Американската версия се отличава от европейската със своите специфични предни сигнални светлини, третата стоп светлина и ограничената на 210км/ч максимална скорост. За нуждите на американския потребител продаваните в САЩ и Канада модели са със специално оборудване, като по-голямата част притежават 4 и 5 степенни автоматични трансмисии. Интересен е факта, че комби версията на W202 не е предлагана на американския пазар. Седан версията на С-клас се предлага в Америка до 2000 година.
Утре очаквайте в рубриката North American Car of the Year победителя в категорията Truck.

Няма коментари:

Публикуване на коментар