събота, 11 декември 2021 г.

Бихте ли дали 9000 евро за Changan Auchan X5?

 В Китай започнаха продажбите на новия кросоувър на Changan, който ще се предлага с емблемите на премиум бранда  Auchan (Oshan). Моделът е базиран върху платформата на Changan Oshan X7 Plus, но е насочен към по-младите клиенти на марката без да са правени компромиси в качеството. 


За задвижване Auchan X5, разчита на атмосферен - 1.6 литров мотор с мощност 128 к.с. и CVT трансмисия, но по-голям интерес от клиентите ще има версията с 1.5 литров, турбо бензинов мотор с директно впръскване на горивото и мощност 180 к.с. Серийно той е куплинан с 7-степенна, двудискова трансмисия. При тази версия е посочено ускорение до 100 км/ч. за 7.9 секунди, а средния разход варира мужду - 6.8 и 9л/100км. При всички случаи задвижващи са само предните колела. 


Серийно моделът е оборудван с модерна мултимедийна система, цифров инструментален панел пред водача, круиз контрол, пълен ел. пакет, климатик, мултифункционален кожен волан и др. Срещу доплащане моделът може да бъде оборудван с кожен салон с ел. седалки с функция за обдухване, пакет от камери за изглед от 360 градуса, адаптивен автопилот с функция за потегляни и спиране, автономна система за шофиране от 2-ро ниво, 20-цолови джанти и редица асистенти подпомагащи шофирането. цената на базовата версия в Китай, започва от 9 800 евро и достига 17 000 за най-високо оборудван екземпляр.


Няма коментари:

Публикуване на коментар