сряда, 2 октомври 2019 г.

Toyota C-HR с леки козметични промени и нов агрегат

Един от най-добре изгледащите кросоувър модели получава леки козметични промени. Новите брони, променената оптика на LED фаровете, които вече се предлагат серийно и новият дизайн на джантите са достатъчни на Toyota C-HR, да успее да привлече още подобаващо количество клиенти, както в Еовропа, така и отвъд океана. Двете версии се отличават една от друга в дребни детайли, но така или иначе ефекта е видим. 
Новост е наличието на 2.0 литров, бензинов мотор за хибридната, европейска версия, чиято мощност в съчетание с електромотора възлиза на 184к.с. Американската, хибридна версия няма да получи този агрегат и ще продължава да разчита на познатия 1.8 литров мотор. Нищо не се споменава за това, дали под предния капак място ще продължава да намира 1.2 литровия, турбо мотор, но най-вероятно той ще отпадне от моделната гама поне за Европа, тъй като версиите оборудвани с него са слабо търсени. В САЩ, обаче е почти сигурно, че ще бъде наличен, тъй като задвижването на четирите колела се предлагаше именно само за този мотор. Модификацията с 2.0 литров, атмосферен мотор и мощност 148к.с., остава като вариант за пазарите отвъд атлантика, а в Япония ще се предлага и 1.8 литровия, бензинов мотор. Скоростната кутия е 6-степенна, механична или CVT, симулираща 7 предавки. От средата на следващата година се очаква и напълно електрическа версия на модела, която ще се предлага само в Китай. Според информацията C-HR EV ще разполага с електромотор с мощност около 200к.с., а автонамията обещана от производителя ще бъде 400км. В Китай, моделът се предлага под името Izoa и е наличен само в хибридната си версия с 2.0 литровият, бензинов мотор. 
В интериора промени няма. Според информацията обаче обновената C-HR, разполага с ново поколение инфотайнмънт система, обогатена цветова гама за интериора, допълнителни отделения за багаж, нова шофьорска седалка с увеличена възможност за реглаж, подобрена шумоизолация и по-богато оборудване. Китайската версия на модела се предлага с цифров инструментален панел пред водача, който не е достъпен в останалите версии дори и срещу дозплащане. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар