петък, 8 март 2019 г.

Tata Altroz с всички шансове за пазарен успех

Индийската марка представи серийната версия на концепцията 45X, която видяхме точно преди година. Трябва да признаем, че дори и да не следва плътно линиите на конецпцията, производственият модел изглежда подобаващо и има всички качества за успех не само на пазара в Индия. Въпреки, че изглежда с размерите на пълноразмерен хеч модел, дължината на Altroz е под 4 метра, което пък гарантира данъчни преференции в страната.
Tata Altroz е построен върху изцяло новата, модулна  платформа ALFA-ARC и изненадващо ще се предлага само с новия бензинов, 1.2 литров, 3-цилиндров, турбо мотор с мощност 102к.с., куплиран с 5-степенна, механична трансмисия. Изненада е леката хибридна система, която ще се предлага срещу доплащане снабдена със стартер генератор и трансмисия с двоен съединител. Очаква се и напълно електрическа версия, която ще бъде представена най-късно през следващата година, чиято автономия трябва да бъде между 250 и 300км. Това е първият модел на компанията, в който няма да присъства дизелова версия. През 2020 година дизеловите агрегати ще бъдат премахнати и от гамата на Zica ,Tigor и Nexon
Интериора на Tata Altroz е модерен и предлага всички най-модерни глезотии, който обаче ще се предлагат срещу доплащане. Климатичната система и електрически задвижваните ел. прозорци ще се предлагат серийно, но мултимедията, цифровият инструментален панел, климатроника, мултифункционалният волан, безключовият старт и достъп и стъкеният покрив ще се предлагат срещу доплащане. Цените все още не са обявени, но те ще станат ясни малко преди пазарната премиера на модела, която ще се състой през септември месец. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар