сряда, 28 март 2018 г.

Петото поколение на Toyota RAV4 ще бъде налично в Еропа от 2019г.

Революция, вместо еволюция! Така може да се характеризира новото поколение на Toyota RAV4, което бе представено официално днес в САЩ. Петото поколение на модела ще бъде пуснат в продажба още тази година, но в Европа ще бъде достъпно едва от началото на 2019 година. Дизайнът е в стила на концепцията Adventure FT-AC, показана в началото на миналата година. Той е груб и смел, което неминуемо ще бъде предпоставка за противоречиви мнения  от страна на по-консервативните клиенти. Моделът е построен върху изцяло новата TNGA платформа и е станал по-къс и по-широк, спрямо своя предшественик, но вътрешното пространство е увеличено.
Интериорът също е в нов стил с плаващ 7-инчов (8-ичов), дисплей на централната конзола за мултимедийната система. За моделът ще бъдат налични всички най-нови технологии и асистиращи системи за управление, като срещу доплащане ще се предлагат неща като: адаптивен круиз контрол, система за предотвратяване на сблъсък, датчик за разпознаване на пътните знаци, асистент за поддържане движението в лентата на движение, датчик за обекти намиращи се в сляпата зона на водача и др. 
В САЩ, новата Toyota RAV4 ще се предлага с 2.0 литров, атмосферен, бензинов мотор и хибрид снабден с 2.5 литров, бензинов агрегат. Характеристиките все още не са обявени, но при всички случаи задвижващи ще бъдат четирите колела, като предният мост ще се активира при необходимост. Трансмисиите ще бъдат механични, автоматични или CVT в зависимост от модификацията.


Няма коментари:

Публикуване на коментар