сряда, 18 октомври 2017 г.

Polestar 1 достъпен чрез абонамент от 2019 година

Китайският собственик на Volvo, в лицето на Geely, представя първият модел на новооткритата марка Polestar, който ще бъде внедрен в серийно производство през 2019 година. Polestar 1, е купе с 2+2 места споделящо 50%, от детайлите на шведските модели. Платформата е идентична с тази на Volvo S90, но голяма част от детайлите са изработени от въглеродни влакна, което прави купето с близо 200кг. по-леко от седана. За щастие дизайнът повтаря почти изцяло този на Volvo Coupe Concept, което видяхме през 2013 година. Интериорът идва директно от S90, с леко променени детайли, но със същото качество на изработка.
За задвижване моделът разчита на хибридна система с 4-цилиндров бензинов, турбо мотор съчетан с два електромотора монтирани на задния мост и задвижващи съответно задните колела. предните колела се задвижват от бензиновият агрегат, като общата мощност предавана към четирите колела възлиза на 600к.с. От компанията съобщават, че Polestar 1, може да измине до 150км, само с помощта на електричество. Разпределението на масите спрямо предният и задният мост е съответно 48:52, окачването е електронно контролирано, а спирачките са снабдени със шест бутални апарати доставяне от Akebono. За сега не се споменават динамичните характеристики. 
За сега цени не се споменават, но марката възнамерява да предлага модела по нова схема, чрез абонамент за 2 или 3 години, включващ доставката, пълната поддръжка и застраховката на автомобила. Намеренията на компанията да произвежда по 500 автомобила годишно от този модел, като в съвсем близко бъдеще гамата на марката ще се увеличи с още два модела. Това ще бъдат напълно електрически задвижвани седан и SUV, които ще бъдат достъпни по същата схема.

Няма коментари:

Публикуване на коментар