сряда, 16 януари 2019 г.

Ford и Volkswagen в общо сътрудничество в глобален аспект

Днес официално, бе оповестено бъдещото сътрудничество между Volkswagen и Ford. Това стана ясно на специалната пресконференция, която бе дадена днес в Детройт. В бъдещите планове на двете компании влиза споразумение, което не е обвързано с никакви финансови задължения за повсеместно развитие на автомобили с автономно и електрическо задвижване, както и за развитието на мобилната свързаност. 
Слуховете, че двете компании работят над съвместен товарен модел се оказват верни и именно такъв ще е първият появил се в резултат на това сътрудничество. Това обаче няма да стане по-рано от 2022 година, когато най-вероятно ще дойде време за подмяна на Ford Transit
Volkswagen от своя страна пък се наема с разработката на градски ван, който явно ще бъде основа за наследниците наVolkswagen Caddy и Ford Transit Connect. Не са забравени и пакапите на двете марки -Ford Ranger и Volkswagen Amarok, който в близко бъдеще ще използват една и съща платформа. Не е случаен е факта, че именно леките търговски превозни средства са основата на сътрудничеството между двете компании, тъй като през миналата година продажбите на този род автомобили с емблемите на двете марки надвишава 1.2 млн. бройки. Остава да разберем, кой ще бъде печелившият играч в тази сделка. Не трябва да подминаваме и факта, че до момента всички партньорства с Volkswagen се претърпявали пълно фиаско и не се продължавали твърде дълго. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар