понеделник, 19 април 2021 г.

Концепцията Toyota bZ4X е готова за серийно производство

Toyota представя концепцията bZ4X, която може да се смята за предпроизводствена версия на предстоящия електрически SUV модел построен върху новоразработената със Subaru, е-TNGA платформа за електрически превозни средства. Реално моделът, който виждаме пред нас е напълно готов за внедряване в серийно производство и производствената версия най-вероятно няма да се различава от концепцията. Размерите на Toyota bZ4X Concept са идентични с тези на Toyota RAV4 и разполага с изцяло нов дизайнерски език, който ще бъде наложен в бъдещите електрически модели на марката. 


Интериорът също е нов за марката с цифров инструментален панел пред водача и ниско разположено арматурно табло с плаваща централна конзола. Инфотайнмънт системата е с плаващ, широкоекранен дисплей, чиито размери не се съобщават, а всички материи използвани за тапицерията са текстилно-полиестерни, изработени от рециклируеми материали. 


Производителят не съобщава каквито и да е подробности относно задвижването, но според информацията интересна подробност е решението кормилната система да не разполага с пряка връзка между волана и рейката, което позволява той да бъде позициониран максимално удобно пред водача. Уверенията са, че този похват ще бъде приложен във всички бъдещи модели позиционирани върху новата платформа на марката. Производствената версия на Toyota bZ4X, трябва да бъде представена официално през 2022 година, най-вероятно на следващото автоизложение в Шанхай. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар