неделя, 1 декември 2019 г.

Jetour X95 е новият флагман на марката

От този месец в Китай, започват продажбите на новия флагмански модел на марката - Jetour X95. Той е базиран на досегашния, най-луксозен представител - Jetour X90, но с леко увеличени размери, които обаче не допринасят за повече пространство в салона. Новият модел също ще предлага място за до 7 човека, но в разновидности: 5+2 и 4+2 места, чието пространство за возещите се на третия ред седалки е силно ограничено. В интериора прави впечатление новата линия с технологичен кокпит разполагащ с два - 12.3 инчови дисплея съответно за информационвият панел пред водача и мултимедията. Климатичната инсталация пък се управлява от трети дисплей с големина 9.7-инча.
От техническа гледна точка, Jetour X95 е идентичен със своя събрат Х90, споделящи платформата от Chery Tiggo 7. Под капака място ще намира бензиновият, турбо агрегат с работен обем от 1.6 литра и мощност 197к.с., куплирани с 7-степенна, двудискова трансмисия задвижваща предните колела. 
Оборудването е богато, а срещу доплащане ще могат да бъдат поръчани подгряващи седалки с вентилация, набор от камери, дистанционно отваряне на вратата на багажника и т.н. 
Сега внимание! Цената на базовата версия в Китай, започва от 12 500 евро, като в базовото оборудване влизат неща като: 6 въздушно възглавници, адаптивен автопилот, асистент за поддържане движението в пътното платно, безклочов достъп и старт на автомобила, сензор за обекти в сляпата зона на водача и др. До средата на следващата година морката възнамерява да пусне в продажба още по-луксозен SUV модел с дължина надхвърляща 5 метра, който ще заеме своето място на върха в гамата луксозното подразделение на Chery.

Няма коментари:

Публикуване на коментар