понеделник, 12 септември 2016 г.

Новото Audi A5 Sportback ще бъде представено в Париж

След премиерата на новото Audi A5/S5, сега идва ред да видим и новата Sportback версия, която ще бъде официално представена пред публика след броени дни по време на автосалона в Париж. От пръв поглед се вижда, че моделът е станал по-масивен, по-голям и по-скъп. За сега цени все още не са обявени, но при всички положения ще очакваме едно увеличение от поне 10%. междуосието на модела също е увеличено - с 14см., което се е отразило благоприятно на вътрешното пространство. новото поколение е по-леко от настоящото благодарение на еволюиралата MLB платформа, което ще се отрази пък благоприятно на динамичните характеристики, разхода на гориво и не на последно място - управлението на автомобила. 
Оборудването е издигнато на едно по-високо ниво. налице е естествено - виртуалният кокпит, който ще стане характерен за всички модели на марката, но клиентите също така ще могат да поръчат и Head-Up дисплей. Няма нужда да споменаваме серийните: инфоразвлекателна система, множеството асистенти за шофиране, контрол и безопасност, както и класната озвучителна система на Bang&Olufsen.
Под капака първоначално ще намират място два бензинови, TFSI агрегата и три TDI агрегата с мощност между 190 и 286к.с. За версията S5 ще бъде наличен 3.0 литровият, би-турбо, V6-цилиндров мотор с мощност 354к.с. В зависимост от агрегатите производителят предлага три трансмисии: 6-степенна механична, 7-степенната S-Tronic и 8-степенната Tiptronic. В по-късен етап се очаква версията G-Tron с 2.0 литров, турбо мотор. Няма коментари:

Публикуване на коментар