сряда, 2 декември 2015 г.

Volvo S90 е новият шведски флагман

Шведите отново има какво да покажат в луксозният сегмент при леките автомобили. Днес бе представен официално новият флагман на марката - S90. както се досещате той ще замени настоящото Volvo S80 и ще се помъчи да открадне част от клиентите на немските конкуренти. За целта моделът се основава върху изцяло новата платформа на марката, която направи своя дебют във Volvo XC90 и ще предлага изключителна здравина и безопасност на возещите се. Благодарение на нея общото тегло на модела е 1800кг. и освен това вграждането на хибридните технологии не е проблем макар тогава да се добавят още около 300кг.. Макар и да не са оповестени официално агрегатите, с които ще се задвижва S90, то със сигурност, те няма да се различават от тези, които виждаме в SUV модела - XC90. Това означава, че под предния капак място ще намират 2.0 литровите, 4-цилиндрови, бензин и дизелови агрегати чиито диапазон на мощност ще варира от 190 до 400к.с. Трансмисията при всички случаи ще бъде 8-степенна, автоматична, като задвижването на четирите колела ще бъде налично и за лимузината. Базовата версия D5 ще се предлага с 6-степенна, механична трансмисия и задвижване само на предните колела. Новост е системата PowerPulse, която е достъпна за дизеловите агрегати. Тя разполага с резервоар за сгъстен въздух, който при нужда се впръсква в електрическите турбо компресори и по този начин осигурява моментален пик на турбините. 
Що се отнася до интериора, то там не са правени никакви компромиси, а вниманието към детайла е издигнато в култ. Практичността също не е пренебрегната. Облегалките на втория ред седалки могат да се сгъват, като по този начин позволяват побирането и но по-обемисти и дълги товари. За сега не се споменава дали марката възнамерява да представи и комби версия на модела.
Динамични характеристики и разход на гориво не се съобщава все още, но от марката споменават, че в този модел дебют ще направи новото поколение круиз контрол с функция следене очертанията на пътното платно и поддържане на дистанция спрямо автомобила отпред при скорост до 130км/ч, както и системата за предотвратяване на удар разпознаваща по-едри животни. лично вицепрезидента на компанията Peter Mertens коментира, че новият модел е с невиждано да сега за марката управление, комфорт и динамика. Цени и всички подробности относно Volvo S90 ще станат ясни след официалната премиера на модела пред публика, която ще се състои по време на автосалона в Детройт през януари месец 2016 година. 






Няма коментари:

Публикуване на коментар