събота, 8 септември 2018 г.

Обновения Mercedes Actros праща огледалата в историята

В края на месеца немската компания ще представи обновения Mercedes Actros, който ще наложи нови стандарти при влекачите със своите хайтек технологии. Това ще бъде първият модел на пазара, който ще разполага с камери вместо познатите странични огледала. Плюсовете от това са ясни, като един от най-големите е това, че премахването на самите конзоли на страничните огледала отваря значително по-голям обзор на водача от кабината. За обратна видимост на предните колони от вътрешната страна са монитарни два 15-инчови дисплея с висока резолюция, които могат да работят дори и когато машината не е на контакт. Интериора като цяло също е нов, като впечатление прави елктронният инструментален панел пред водача и наличието на новата инфотайнмънт система. 
Освен всичко това, обновеният Actros ще разполага с редица нови системи за активна безопасност. Най-новото поколение на активният круиз контрол, който е свързан с навигационната система и подготвя трансмисията за предстоящо изкачване или спускане ще се предлага серийно, както и системата за задържане на камиона в лентата на движение, която пък влияе пряко на кормилната система. Системата за предотвратяване на сблъсък разпознаваща пешеходци от пето поколение също ще бъде налична в обновеният модел. Всичко това можете да видите във видеото по доло. 
Сега остава да видим, какъв ще е отговорът на другите производители и кога в техните модели ще отпаднат добрите - стари огледала.



Няма коментари:

Публикуване на коментар