четвъртък, 8 юни 2023 г.

Обновеният BYD Song Plus / Seal U с цени от 23 800$

 Три години след представянето на BYD Song Plus, китайската марка обновява своят хибриден SUV, чиито годишни продажби достигат почти 500 000 бройки. Актуализираният модел се сдобива с изцяло нова предна част издържана в най-новият стил на марката наложен от BYD Seal EV и Chaser 07. В задната част също са налични значителни промени, макар и по-малко забележими. Вратата на багажника е с нов дизайн, а задните светлини са с нов светлинен подпис и свързани помежду си с LED лента. Продажбите на обновената версия в Китай стартират от това лято с цени от 23 800 долара. 

Интериора запазва същата архитектура, но визуално е много променен. Графиката на 12.3-инчовият цифров инструментален панел е нова, а въртящият се екран на инфотайнмънт системата DiLink, вече е с размер от 15.6-инча. Както до сега BYD Song Plus ще се предлага само във версия с 5 места.

Под капака също има сериозни подобрения. Там място продължава да намира хибридната система с 1.5 литров бензинов мотор с мощност 110 к.с., който работи предимно в режим на генератор, но при нужда може да задвижва предните колела. Електромоторът с мощно от 197 к.с. е свързан с CVT трансмисия с една предавка. Новата батерия вече е с капацитет от 26.6 кВтч. и осигурява движение в изцяло електрически режим до 150 км. Хибридната версия със задвижване на четирите колела и чистата бензинова модификация за сега не са  налични в гамата на модела, но изцяло електрическата версия, която също е модернизирана остава на разположение и ще се предлага под името Seal U. Тя е налична с електромотор с мощност от 204 к.с. и тягова батерия с капацитет 71.8 кВтч., която осигурява автономия до 520 км. измерени според китайският цикъл. Налична е по-голяма батерия с капацитет 87 кВтч., при която автономията се увеличава до 605 км. Максималната скорост при всички случаи е ограничена на 175 км/ч. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар