понеделник, 26 декември 2022 г.

Второто поколение на NIO ES8 представено в Китай

 Станаха налични първите официални снимки на второто поколение Nio ES8, което вече е технически идентично с останалите модели построени върху  NP2 платформата на марката: NIO ET7ES7 / EL7ET5 и EC7, което означава, че триредовият електрически SUV ще предлага автономия от близо 1000 км. 

С дължина от 5.09 метра и междуосие - 3.07 метра, триредовият SUV ще се предлага с място за 6 човека, като всеки ще намира своето място в индивидуално кресло, оборудвано с подгрев и масажна и вентилираща функция (не е налично за третия ред седалки). Стандартно окачването е въздушно с адаптивни амортисьори с регулируем просвет, който може да бъде увеличен с до 9 см. Интериора като цяло е пренесен директно от ЕС7 с малки разлики, но архитектурата и оборудването е идентично. Това означава 10-инчов цифров инструментален панел пред водача, 12.8-инчов AMOLED за инфотайнмънт системата с гласов асистент и изкуствен интелект, който може да комуникира с пасажерите и HUD дисплей. Не е забравена и автономната система за шофиране от 3-то ниво. Огромният панорамен покрив също е наличен в серийното оборудване, което е изключително разточително, а срещу доплащане е налична иновативната система PanoCinema с виртуални очила, която превръща интериора в 3D киносалон в комплект с 1000-ватовата озвучителна система и 23 високоговорителя. 

Новият NIO ES8 ще се предлага само с два електромотора и задвижване на четирите колела. Общата мощност на задвижващата система е 653 к.с., което е достатъчно да бъде постигнато ускорение от 0 до 100 км/ч. ат - 4.1 секунди. Налични за модела са два типа батерии с капацитет съответно от 75 и 100 кВтч., а обявената автономия е в рамките между 465 и 605 км/ч. Върховата версия ще бъде оборудвана с тягова батерия с капацитет от 150 кВтч., която ще е достатъчна да бъдат изминати до 940 км. с едно зарежване на батерията, която както знаем ще може да се сменя в рамките на 5 минути от специално изградените станции. При нормални условия, чрез бързозарядна станция от 10 до 80%, батерята може да бъде заредена в рамките на 20 минути. 

Продажбите на NIO ES8 в Китай, започват от пролетта на 2023 година, като цените ще стартират от 83 000 долара. До края на 2024 година моделът трябва да бъде наличен и в Европа. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар