неделя, 21 ноември 2021 г.

Chery Omoda 5 се превръща в първият глобален модел на марката.

Китайската марка представя своето ново моделно семейство наречено Omoda, което ще бъде насочено към младите клиeнти на марката, които са родени между 1990 и 1995 година. Според проучване, този таргет клиенти не е взискателен толкова към техническите параметри, но изисква високо качество, престижен дизайн и луксозен интериор за своите модели. По-всичко личи, че Chery се е съобразил с тези предпочитание и ги е приложил в своят нов модел наречен Chery Omoda 5. Не ясна обаче остава съдбата на  марката Kaiyi, която бе създадена и насочена именно към този таргет от клиенти и то само преди по-малко от година.

С дължина от 4.4 метра и междуосие от 2.6 метра новият кросоувър е построен върху платформата от  Chery Tiggo 7 и предлага модерен купеобразен дизайн, който откроява модела със собствени стилистични решения, безрамкова радиаторна решетка и двуцветно оцветяване. Модерният дизайн е пренесен и в интериора, където място намират два сдвоени, 12.3-инчови цифрови екрана, чрез които се управляват и повечето функции на автомобила. Управлението на климатичната инсталация се осъществява от група сензорни бутони интегрирани умело в лайсната на таблото. Добро впечатление правят висококачествените материали, удобните седалки и високото оборудване. 

Под капака на Chery Omoda 5, място намира познатият 1.6 литров, турбо бензинов мотор с директно впръскване на горивото във версия на мощност от  197 к.с. Трансмисията е 7-степенна, двудискова задвижваща само предните колела. Версия 4х4 не се предвижда, но в по-късен етап ще бъдат налични варианти с хибридно и изцяло електрическо задвижване. 

Продажбите на Omoda 5 в Китай, стартират от пролетта на 2022 година, като компанията възнамерява да го предлага и на пазарите в Aзия, Южна Америка, Африка и Европа. Цени обаче не се споменават. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар