четвъртък, 11 март 2021 г.

Официални снимки на Jeep Wagoneеr / Grand Wagoneеr

 Дойде време за премиерата на Jeep Wagoneer/Grand Wagoneer, който бе представен като концепция преди една година. Към настоящият момент се знаем, че моделът е базиран върху платформата на RAM 1500, което означава, че под капака място ще намира бензиновият - 5.7 литров мотор, куплиран с лека хибридна технология, мощност 392к.с. и 8-степенна, автоматична трансмисия задвижваща задните или четирите колела. Задният мост е изцяло нов с независимо окачване за по-добър комфорт и поведение на пътя. Наличен за модела е и V8-цилиндров, 6.4 литров мотор със стартер генератор и мощност от 477к.с. При него трансмисията е същата 8-степенна, автоматична, но серийно задвижващи са четирите колела, чрез новата система за задвижване Quadra-Trac II и въздушно окачване. 


Дизайна на Jeep Wagoneеr и съответно неговата удължена версия Grand Wagonеer е типичен за марката с масивно излъчване допълнено от 20-цоловите джанти. Реално линиите повтарят тези на концептуалният модел, но радиаторната решетка, предните и задните светлини са с увеличен размер, както и страничните огледала. Размерите на модела са както следва: дължина - 5.43 (5.75 м. при Grand Wagooneer), ширина - 2.12 и височина - 1.92 метра. Междуосието на модела възлиза на 3.12 метра, като осигурява вътрешно пространство от 5.08 кубични метра и багажно пространство от 776 литра при сгънат трети ред седалки. 


Интериорът на луксозният SUV, повтаря изцяло този на концептуалният модел и предлага ултра луксозна, просторна и високо технологична обстановка с множество дисплеи. Пред водача място намира цифров инструментален панел с големина 10.3 или 12.3-инча с възможност за смяна на интерфейса. Инфотайнмънт системата разположена на централната конзола с гласов и жестов контрол разполага с 10.1 или 12-инчов тъчскрийн. Под него е разположен 10.3-инчов екран за контрол на 4-ри зоновата климатичната инсталация, а непосредствено пред спътника на водача е разположен 10-инчов дисплей (срещу доплащане), чрез който могат да бъдат гледани филми и TV предавания, които водача не може да види. Возещите са на втория ред седалки също разполагат с редица екрани, които обаче ще се предлагат срещу доплащане. При версията с две отделни независими ел. кресла на втория ред между тях е позициониран 10.3-инчов екран свързан с мултимедийната система и контрола за климатика, а на облегалките на предните седалки могат да бъдат налични и два 10.1-инчови екрани с възможност за екранно споделяне с мобилни устройства. Така, като цяло в интериора могат да бъдат позиционирани 7 екрана с различна големина. Предните седалки са оборудвани с масажна и обдухваща функция, както и възможност за подгряване и охлаждане, а озвучителната система разполага 19-23 високоговорителя и мощност от 950-1230W. Серийно модела е оборудван със всички най-нови технологии за безопасност и асистенти за шофиране с които марката разполага в момента. Панорамният покрив с променлива прозрачност, регулируемите педали, LCD огледалото за задно виждане, системата за нощно виждане и дървените орнаменти в интериора се доплащат, както и 22-цоловите джанти. 

Продажбите на Jeep Wagonеer / Grand Wagonеer, започват през лятото на тази година, като цените в САЩ ще стартират от около 60 000 долара за базовата версия със задвижване само на задните колела. През 2022 година моделът ще се експортира и на други пазари, които не споменават. При всички случаи Русия и ОАЕ ще са едни от главните дестинации на модела. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар