понеделник, 15 януари 2018 г.

Изцяло новият RAM 1500 снабден с лека хибридна система

Една от най-важните премиери по време на автосалона в САЩ, е тази на изцяло новият RAM 1500. Освен очевидно новият дизайн, моделът разполага с по-леко шаси, което спестява близо 150кг. в полза на полезния товар и иновативна за марката лека - хибридна система снабдена 48 волтова батерия и електромотор, които увеличават въртящия момент с 90 до 150Nm. Тя обаче ще се предлага срещу доплащане, но ще бъде налична и за всички бензинови агрегати. 
За задвижване новият RAM 1500 ще разчита на V6-цилиндровият, 3.6 литров мотор с мощност 305к.с., както и на V8-цилиндровия, 5.7 литров Hemi с мощност 395к.с. И двата агрегата ще се предлагат серийно с 8-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към задните или четирите колела. Очаква се и изцяло нов, V6-цилиндров, турбо дизел, но за него подробности ще бъдат обявени по-късно. 
Интериорът също е изцяло нов и високо технологичен. Впечатление прави опционалната мултимедийна система с 12.7-инчов, вертикално разположен дисплей, но серийно моделът ще се предлага с хоризонтално разположен 7-инчов тъч. Бъдещите собственици определено ще бъдат затруднени в своя избор на тапицерия, която се предлага в 14 цвята и шест вида материи. оборудването е богато, като не липсват множество USB портове и контакти за 12V. Наличен на борда е Wi-Fi сигнал, а камерата с обзор 360 градуса ще се предлага само с голямата мултимедия.
+++++++++++++++++++++++++++++++
Версията задвижвана с дизелов агрегат разчита на нов - 3.0 литров, V6-цилиндров мотор с мощност 260к.с., куплиран 8с-степенната, автоматична трансмисия предаваща движението към задните колела. Срещу доплащане е налична и версия 4х4.


Няма коментари:

Публикуване на коментар