понеделник, 15 януари 2018 г.

Седмото поколение на Volkswagen Jetta представено в Детройт

Новото поколение на Volkswagen Jetta е факт, а официалната премиера се състоя късно снощи в Детройт. Седмото поколение на седана е построено върху MQB платформата на концерна и предлага по-голяма вътрешно пространство, нови технологии, намален разход на горивото и по-голяма сигурност спрямо своя предшественик. въпреки нарасналите размери обаче теглото е по-ниско, но обемът на багажника е останал непроменен.
За задвижване моделът ще разчита на бензиновият, 1.4 литров, турбо мотор с мощност от 148к.с., куплиран с 6-степенна, механична трансмисия. Срещу доплащане ще се предлага и нова, 8-степенна, автоматична трансмисия. както можете да се досетите в САЩ, няма да бъде достъпен дизелов мотор, но има вероятност в по-късен етап да видим модификация с хибридно задвижване. 
Стандартното оборудване ще бъде значително по-богато от това на предшестевника си въпреки, че стартовата цена на новата Jetta ще бъде с около 100 долара по-ниска от тази на сегашната. Неща като: мултимедийна система, климатроник, пълен ел. пакет и редица системи за безопасност и асистенти на шофиране ще се предлагат серийно за модела. Виртуалният кокпит, амбиетното осветление в интериора, панорамният покрив, адаптивният автопилот и коженият салон обаче ще се предлагат срещу доплащане. Цената на базовата версия в САЩ, започва от 18 545 долара. Все още не е потвърдено, кога ще видим европейската версия на модела, която най-вероятно ще открадне значително количество от потенциалните клиенти на Passat.




Няма коментари:

Публикуване на коментар