четвъртък, 29 ноември 2018 г.

Hyundai Palisade ще се бори за сърцата на американските клиенти

В САЩ, корейците представят типично американски SUV, под името Palisade. Той е тясно свързан с Kia Telluride и използва същата платформа и агрегати. Моделът ще бъде наличен на пазарите в САЩ, от пролетта на следващата година, като ще се опита да открадне подобаващо количество клиенти от Toyota Highlander,  Honda Pilot,  Nissan Pathfinder и Ford Explorer. Това означава, че корейският модел ще предлага повече простор на цената на своите конкуренти. С дължина от 4.98, ширина  - 1.97 и височина - 1.75 метра, Hyunday Palisade предлага място за 8 човека, които ще могат без проблемно да вземат и подобаващо количество багаж със себе си. Освен в Северна Америка, Hyundai Palisade ще се предлага на пазарите в Азия, Русия и Близкия изток.
За задвижване моделът ще разчета на бензинов, 3.8 литров, V6-цилиндров мотор с мощност 291к.с., куплиран серийно с 8-степенна, автоматична трансмисия. Задвижването на четирите колела ще се предлага срещу доплащане, като системата ще има четири режима на работа с възможност за заключване на диференциала. На някои пазари моделът ще бъде наличен и с 2.2 литров, турбодизел.
Не е изненада, че оборудването е изключително богато, като серийно ще се предлагат 7 въздушни възглавници, система за предотвратяване на сблъсък, асистент на поддържане движението в пътното платно, датчик за обекти в сляпата зона на водача, камера за заден ход, мултимедия с 12.3-инчов дисплей, адаптивен круиз контрол и т.н. До края  на 2020 се очаква марката да предложи и пикап, базиран именно на този модел. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар