четвъртък, 29 септември 2016 г.

Новото Audi Q5 ще се прави в Мексико

По време на автосалона в Париж, марката ще представи изцяло новото поколение на Audi Q5, чиито първи официални снимки са пред нас. моделът разполага с новия дизайнерски език на марката, като същевременно запазва линиите на своя предшественик. за пръв път обаче клиентите на Q5 ще могат да поръчат въздушно окачване. разбира се не липсва и виртуалният кокпит, който също ще се предлага срещу доплащане, както и новото поколение на Quattro задвижването снабдена с така наречената ултра технология. 
Моделът е нараснал във всички посоки, но благодарение на модернизираната MLB платформа той е с 90кг., по-лек от своя предшественик. Багажното пространство също е увеличено и сега то възлиза на 610л. Въпреки това новото Q5 ще продължава да се предлага само във версия с 5 места. 
Под предния капак място ще намират 2.0 литровите, 4-цилиндрови, бензин и дизелови агрегати на марката с мощност от 148 до 252к.с., както и 3.0 литровия, турбо дизелов V6-цилиндров мотор с мощност 286к.с. Серийно те ще се куплират с 6-степенна, механична или 7-степенна, S-Tronic трансмисия, а срещу доплащане за повечето от агрегатите ще бъде достъпна и 8-степенната Tiptronic. 
Продажбите на новото Audi Q5 ще започнат от началото на следващата година. Производството на модела ще се осъществява в Мексико, а цената на базовата версия обявена за Германия е 45 100 евро. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар