четвъртък, 16 май 2024 г.

Morgan Mildsummer е най-красивият модел на марката


Благодарение на сътрудничеството между Morgan и Pininfarina, английската марка представя може би, най-красивият си модел в своята над 110 годишна история. Това е модел базиран на Morgan Plus Six, чиято каросерия и издържана в стил Barchetta и носи името Mildsummer. За съжаление от този модел ще бъдат произведени само 50 екземпляра, а цените ще стартират от около 200 000 паунда без данъци и такси. Официалната премиера на модела ще се състои по време на фестивала на скоростта в Гудуут, а първите бройки трябва да пристигнат до своите собственици в края на лятото. 

Излишно е да съобщаваме, че производството на модела ще се осъществява предимно на ръка, като  за изработката на модела са необходими над 280 часа. Според информацията неговото общо тегло не трябва да надхвърля 1000 кг., а специално проектираните 19-цолови ковани джанти тежат по 10 кг. Интериора е издържан в ретро-ексцентричен стил за чиято изработка са необходими 83 квадратни метра тиково дърво ламинирано в 400 слоя и висококачествена кожа. 

Както стана ясно Morgan Milsummer е базиран на модела Plus Six. Това означава, че за задвижване новото предложение на марката ще разчита на 3.0 литровият, 6-цилиндров турбо мотор от BMW с мощност 355 к.с., куплиран с 8-степенна, автоматична трансмисия задвижваща задните колела. Производителят все още не е разпространил информация относно динамичните характеристики, но имайки предвид теглото но модела, то те ще са по-добри от тези на Plus Six. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар