вторник, 19 декември 2023 г.

McLaren GTS представен като наследник на GT

 Английският производител на спортни автомобили представи наследника на McLaren GT, който носи наименованието GTS. От пръв поглед става ясно, че това не е нов модел, а подобрена версия на изходящият, но производителят явно е сметнал, че направените промени са достатъчни, тя да получи нова абревиатура и да се предлага като нов модел. Външните промени са почти незабележими, но веднага прави впечатление новият дизайн на предната броня, който допринася и за подобряване на аеродинамичните характеристики на най-ежедневно пригодният модел на марката с най-голямо багажно пространство в своят клас, чиито обем възлиза на 570 литра.

Направените множество промени обаче остават скрити за простото око. За изработката на купето например е използвано по-голямо количество от карбонови сплави, което допринася за намаляване на общото тегло с 10 кг. Серийно покривът вече е изработен от рециклирани въглеродни влакна, което допринася за по-ниския център на тежестта, а монококовото шаси изградено по технологията MonoCell II-T се характеризира с по-голямата твърдост на конструкцията. 

За задвижване McLaren GTS, разчита на подобрена версия на познатият 4.0 литров, би-турбо, V8-цилиндров мотор, чиято мощност е нараснала до 635 к.с. Седемстепенната SSG трансмисия също е претърпяла промяна, като сега превключването на предавките става по-плавно и бързо. Динамичните характеристики на модела се останали без промяна, но максималната скорост се е повишила с 1 км/ч. и сега тя възлиза на 327 км/ч. Интелигентното адаптивно окачване осигурява оптимални настройки при всички режими на работа, а опционалната система за повдигане на предния мост е с по-бързо действие. 

Подробни снимки на интериора все още няма, но там промени явно няма да има или поне не визуални. Пред водача място продължава да намира цифров инструментален панел чиято графика най-вероятно ще е нова. Нова е и инфо-развлекателната система, но същата продължава да разчита на 7-инчов дисплей. Комфортните седалки тапицирани с кожа Nappa и подгряваща функция са налични серийно за модела, а на разположение на купувачите са налични два нови пакета на оборудване: Perfomance и TechLux с карбонов ефект. Производителят предлага и възможност за персонализиране на екстериора с три нови цвята, а новите джанти с 10 спици са налични с различни в сребристо, гланцово черно и Orum разцветки. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар