вторник, 11 юли 2023 г.

Aston Martin Valour отбелязва 110 годишнината на компанията



В навечерието на своята 110 годишнина, английската марка представи последният си модел наречен Valour, чиито дизайн е силно повлиян от представеният преди три години единичен модел Aston Martin Victor. Новото предложение на марката обаче ще бъде произведено в тираж от 110 автомобила, което ще позволи на още клиенти да се докоснат до продукт предоставен от дивизията за персонални поръчки на марката наречена - Q Personal Service. Aston Martin Valour е базиран на Aston Martin V12 Vantage
, като предлага индивидуален дизайн и купе изработено от въглеродни сплави. 

Под капака е наличен V12-цилиндровият, би-турбо мотор с работен обем от 5.2 литра и мощност 705 к.с. Той е куплиран със специално разработена за модела 6-степенна, механична трансмисия предаваща движението към задните колела, чрез механичен диференциал с ограничено приплъзване. Окачването е адаптивно, а спирачната система разполага с въглеродно-керамични дискове и 6 бутални предни апарати. 

Все още няма ясни снимки на интериора, но от това което можем да видим от тиизър снимките става ясно, че той също е специално проектиран за модела с комбинация от вълнен туид и карбонови, който ще  предлага възможност за множество варианти на персонализиране. Първите бройки от Aston Martin Valour ще пристигнат при своите собственици, които са се разделили с минимум 1.5 млн. евро, най-късно в края на тази година. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар